Mečiar z Tichého oceánu

Nádherná ryba „priplávala“ koncom apríla 2015 do reštaurácií WHITE ONION a FRESH ONE RESTAURANT. Zvolila rýchlosť 64 km/hod., tak ako to má vo zvyku vo svojom prirodzenom prostredí oceánu 🙂 No ešte predtým sa so svojimi priaznivcami stretla v Metro Žilina. Hostia si vychutnali „filetovačku“, ktorú zručne viedol šéfkuchár Ing. Michal Blaha, Executive Head Chef WHITE ONION RESTAURANT GROUP. A nielen to. Po vyfiletovaní celej ryby si čerstvú rybu hostia užili i na degustácii. Šéfkuchár tento krát zvolil rýchle grilovanie Mečiara výborne doplnené o placky s bylinkami a zeleninou. Skvelá jarná kombinácia chutí a vôní hostí očarila.

Mečiar obyčajný (Xiphias gladius), nesprávne nazývaný „Mečúň“ patrí do čeľade mečiarovitých spolu s marlínom a plachetníkom. Má najdlhší meč vo svojej čeľadi merajúci až 1,5 metra, kým telo dorastá do dĺžky 3 – 5 metrov. Mečiar sa združuje na voľnom mori, keď pláva pri hladine chrbtová plutva mu vyčnieva z vody. Rozšírený je vo všetkých teplých moriach. Dosahuje hmotnosť až do 200 kg. Je obľúbenou rybou športových rybárov.

Náš Mečiar bol odlovený v Tichom oceáne technikou osadených šnúr. Náš kúsok vážil cca 15 kg a typický meč dosahoval dĺžku 70 cm. Pozrite si aj Vy príbeh Mečiara. Od čerstvej ryby, cez ukážkové filetovanie, až po ochutnávku z grilu a inšpirujte sa.

O ďalších projektoch „The Big Fish Day“ so šéfkuchárom Michalom Blahom Vás budeme včas informovať, sledujte nás. Chystáme pre Vás filetovanie tuniaka, tak držte palce nech sa podarí uloviť statný kus.

Tešiť sa tiež môžete na inšpiratívne obedové menu i špecialitu šéfkuchára. Vaše obedové menu WHITE ONION denne od pondelka do piatku k dispozícii v troch reštauráciách skupiny: WHITE ONION No.2, WHITE ONION No.16, obidve na Bytčickej ulici a FRESH ONE RESTAURANT v centre mesta na Okružnej ulici.

FRESH ONE RESTAURANT