JARNÁ ŠKOLA VARENIA 2016 – úspešne zrealizovaná

Zažili sme nevšedné chvíle vo FRESH ONE RESTAURANT a vychutnali si čaro prípravy pokrmov v zábavnej Škole varenia so šéfkuchárom Michalom.

Áno, boli to 3 hodiny chutných inšpirácií v piatkovej kuchyni na tému : Steaky, mušle a prekvapenie…:-)

Všetky témy JARNEJ ŠKOLY VARENIA sme do bodky naplnili. Na začiatku hostí hneď zaujali skvelé „MUSSELS MARINARA“ – mušle po námornícky. Doplnené lahodným bielym vínom, spievali pieseň o mori 🙂

Umelecky sme sa „vybláznili“ pri príprave a najmä pri dekorovaní domáceho chlebíka FOCHACCIA. Najmä dámy sa nechali uniesť lahodnými a zdravými jarnými surovinami, ba dokonca i nežnou kvetinovou výzdobou 🙂 Jedna Fochaccia bola krajšia ako druhá ! A chutila tiež výborne.

Pánov a nielen ich sme nadchli úžasnými surovinami na prípravu steakov zo Slovenska i zo sveta. Šťavnatý mikro šalátik s dresingom VINAIGRETTE sa stal výborným základom pre domáci steakový sendvič. No najskôr sme si prešli pekne po poriadku STEAKY a špeciálne mäsá. Šéfkuchár Michal má s ich prípravou bohaté skúsenosti a tak pri rozprávaní a ukážkach o správnom výbere, rozdelení, porciovaní, ale aj čistení a odležaní bežal čas veľmi rýchlo 🙂 Čo poviete na T-bone ?

Po príprave a grilovaní steakov sa už vôňa niesla celým FRESH ONE a tak sme dokončili Bearnskú omáčku a už sme sa oblizovali pri šťavnatom a lahodnom mäsku. Výborne sa nám hodovalo i vďaka slávnostnej tabuli s nežnou jarnou kvetinovou výzdobou. Samozrejme v obľúbených farbách FRESH.

ŠKOLA VARENIA s Michalom je známa aj tým, že si potrpí na snúbení sa jedla s jedinečnými nápojmi. A tak tomu bolo i tentokrát. Po iskrivom prípitku s Prosseccom s jahodami sme si mušle vychutnali spolu s ľahkými bielymi vínkami. Postupne sme sa však „prepracovali“ k steakom a k nim sme si pochutnali na vyzretých červených vínach. Celkovo si pre nás náš someliér pripravil až osem lahodných vzoriek. Na zdravie priatelia !

Záverečnú bodku pri rozprávaní o spoločných gurmánskych zážitkoch dalo výnimočné 10 ročné portské a úžasné plantážne čokolády. Každý si vybral podľa svojej chuti, veľký úspech zožala Tanzánia a Ghana. A kam by ste cestovali Vy ?

Ďakujeme účastníkom ŠKOLY VARENIA FRESH ONE za ich nadšenie.
Teší nás, že sme spoločne mohli ovoniavať, ochutnávať a zažiť príjemné chvíle.

Zachovajte nám priazeň i naďalej, priatelia 🙂