ŠKOLA VARENIA – 1. december 2016

Decembrová ŠKOLA VARENIA sa blíži. Máme posledné miesta. NEVÁHAJTE !

Tešte sa i na veselé Mikulášske prekvapenie ! Prihláste sa a o skvelý zážitok máte postarané 🙂 Info a prihlášky tu.

1.december 2016      Štvrtok      Sviatočná s filetovaním veľkého lososa

 

Milí priatelia,
vitajte v ŠKOLE VARENIA WHITE ONION v Žiline, kde aj Vy môžete príjemnou formou nazrieť do tajov úžasného sveta gastronómie a rozšíriť si svoje kulinárske znalosti o výnimočné špeciality z celého sveta. Už od roku 2010 Vám ŠKOLA VARENIA WHITE ONION prináša priestor pre zábavu, inšpiráciu a radosť z varenia v kurzoch s názvom „3 hodiny v Michalovej kuchyni“.

Čo je ŠKOLA VARENIA ?
WHITE ONION ŠKOLA VARENIA je priestor na príjemné prežitie voľného času a oddych v inšpiratívnom prostredí profesionálnej kuchyne. Prinášame Vám Školu varenia plnú prekvapení a radosti z poznávania kulinárskeho sveta. Cieľom je spopularizovať prípravu jednoduchých jedál z čerstvých surovín. Chceme ukázať, že varenie je umenie, ktoré sa skrýva v každom z nás. V našich kurzoch Vám pomôžeme tento talent nájsť, rozvinúť a použiť. Škola varenia sa zvyčajne koná vo štvrtok a piatok, vo vopred zverejnených termínoch a témach. Počet miest je limitovaný.

Tri hodiny v kuchyni, stihneme to ?
Účastníci školy varenia si užijú pobyt priamo v profesionálnej kuchyni. Prizeraním a načúvaním výkladu šéfkuchára to však zďaleka nekončí. Každý sa dostane do bezprostredného kontaktu zo surovinami a aktívne sa zapojí do procesu prípravy skvelých pokrmov. Veselo sa tu krája, mixuje, opeká, degustuje i aranžuje. Okrem prípravy jedlá sú príjemné chvíle sú venované najmä vychutnávaniu vlastnoručne pripravených pokrmov. Pravidelne sa ku kulinárskemu zážitku pridáva i zážitok someliérsky, pri degustácii zaujímavých vín. V priateľskej atmosfére sa tiež podelíme o zážitky i recepty.

Pre koho je ŠKOLA VARENIA určená ?
Pre všetkých, ktorí chcú prežiť voľný čas zaručene inak, pre všetkých ktorí sa chcú zabaviť, spoznať nových ľudí a nechať sa inšpirovať. Školu varenia je tiež možné pripraviť pre uzatvorenú spoločnosť, priateľov alebo kolegov, ako oslavu či firemný teambuilding.

Kto je lektorom ŠKOLY VARENIA ?
Kurzy Školy varenia s nadšením vedie šéfkuchár a majiteľ WHITE ONION RESTAURANTS GROUP, Ing. Michal Blaha. Rodák zo Žiliny, odborník, ktorý miluje svoje remeslo. Vinohradníctvo a vinárstvo vyštudoval v Nitre, profesionálne kuchárske a kulinárske umenie v Dubline. Cenné skúsenosti zbieral pôsobením v renovovaných európskych hoteloch a reštauráciách ako Ambersprings Hotel****, Merion Hotel*****, The Village at Lyons, LaSerre Restaurant a iné. Kontakt s aktuálnymi trendmi udržiava prostredníctvom „gastro expo“ a „food experience“ do špičkových reštaurácií po celej Európe. Tak sa dostal aj k expertom ako Heston Blumenthal, Jamie Oliver, spolupracoval aj s Richardom Corriganom a ďalšími špičkovými šéfkuchármi. Michal je expertom na spracovanie a prípravu rýb a plodov mora a exkluzívnym partnerom METRO Žilina, kde ho môžete vidieť naživo na oddelení „Fresh“ v projekte „THE BIG FISH DAYS“ napríklad spracovávať statného tuniaka či mečiara. Od roku 2009 je partnerom a garantom praktického vzdelávania generácie mladých kuchárov, ktorým odovzdáva svoje nadšenie a skúsenosti. Spolupracuje s hotelovými akadémiami a strednými odbornými školami z celého Slovenska, napríklad zo Žiliny, Holíča, Humenného, Nitry či Rimavskej Soboty. Od roku 2010 pôsobí i ako Chef de Cuisine vo Vysokých Tatrách, kde vedie profesionálny gastro tím Hotela SLOVAN*** Tatranská Lomnica.

Čo všetko sa poskytuje v rámci Školy varenia?
Na Školu varenia postačuje prísť a priniesť si dobrú náladu. O všetko ostatné sa postaráme. Zapožičiame Vám pomôcky i slušivú zásteru a pripravíme suroviny. Oboznámite sa s gastro technológiou, surovinami a nechýba ani bezpečnostné školenie. Nasledujú praktické ukážky, pričom aktívne pracujeme v skupinách na inšpiratívnom menu pod vedením šéfkuchára. Priebežne všetko jedlo degustujeme a chutnáme, pričom si jedlo často vychutnávame doplnené lahodnými vínami. Samozrejme sa delíme o zážitky, dojmy i recepty.

Aké témy Škola varenia doraz pripravila a realizovala?
Počas šiestich rokov pôsobenia ŠKOLA VARENIA WHITE ONION úspešne pripravila množstvo zaujímavých tém, niektoré i opakovane. Témy kurzov starostlivo vyberá a menu zostavuje Executive Head Chef WHITE ONION, Ing. Michal Blaha. Inšpiruje sa sezónou surovín, ročným obdobím, ale aj podnetmi študentov. Tak sme si spoločne vychutnali mexickú, španielsku, ale aj švédsku kuchyňu. Opakovane sme sa venovali talianskej kuchyni s témou „Lasagne“ i „Foccacia“.  Na vyžiadanie pre dámsky kolektív bola pripravená letná téma „Mediterran Cuisine“. Mimoriadny úspech s požiadavkou na opakovanie  zaznamenala i Škola varenia „Steaky & Hovädzie mäso“. Dôvodom je určite i fakt, že šéfkuchár Michal Blaha tri toky študoval a dva roky profesionálne pôsobil v Írskom Dubline a je odborník na túto oblasť gastronómie a súčasne milovník steakov. Nadšenie účastníkov vyvolala i Škola varenia na karibskú tému s degustáciou autentických rumov i plantážnych čokolád. Inšpirácie máme na rozdávanie, pridajte sa aj Vy.

Pozývame Vás do ŠKOLY VARENIA „3 hodiny v Michalovej kuchyni“. Príďte ovoniavať, ochutnávať a prežiť príjemné chvíle s Michalom vo WHITE ONION a pripojte sa k priaznivcom Školy varenia na FB. Nechajte sa prekvapiť, aké zážitky pre Vás ŠKOLA VARENIA v budúcnosti chystá. Tešíme sa na Vás.